Rook makelaarsdiensten
Nieuwe Markt 18-1
8261 BR Kampen

Tel: 038-3375708/0655823152
Mail: info@rookmakelaarsdiensten.nl

Energielabel

Het is verplicht, dat voor elke woning die wordt verkocht een Energie Prestatie Norm certificaat , het zgn. energielabel, aanwezig is. Deze kan worden overhandigd aan de koper

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu!

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Uit onderzoek van de laatste jaren naar het functioneren van het energielabel kwam naar voren dat woningen met een energielabel sneller verkopen en voor een hogere prijs. Kortom het label is belangrijk geworden.

Klik hier voor alle informatie over het energielabel!

ZIEN24 Professionele Fotografie